Begeleiding

 

In een rustig tempo, op een veilige en vertrouwde wijze kunnen leren en groeien. Dat is in het kort de begeleiding die Equi&Kids te bieden heeft.

 

Sommige kinderen hebben wat meer tijd nodig om iets te leren en om te kunnen groeien. Tijdens de begeleidingsmomenten bij Equi&Kids is die tijd er. Rustig en ontspannen kunnen werken aan iets wat geleerd mag worden.

De begeleiding vindt plaats op onze locatie en vaak met de inzet van de paarden. Ook tijdens de begeleiding hebben de paarden veel te bieden als het gaat om rust en ontspanning, maar ook bijvoorbeeld over sociaal gedrag.

Dit kan kinderen helpen om bijvoorbeeld hun zelfvertrouwen op te bouwen, om weer beter in balans te komen of om gebeurtenissen te verwerken.

Kinderen ervaren tijdens de omgang met deze prachtige dieren waar ze goed in zijn en waar kansen liggen.

 

Persoonlijke aandacht voor het kind is belangrijk bij Equi&Kids. Tijdens de individuele begeleiding staat structuur, duidelijkheid en het veilig kunnen voelen voorop. Doordat de begeleiding zo goed als altijd door mijzelf gegeven wordt en een herkenbaar programma heeft, worden deze punten gewaarborgd.

 

Op de woensdag is er bij Equi&Kids ook plek voor kleine groepsbegeleiding. We gaan op deze dag of middag in een klein groepje aan de slag met de paarden en alles wat de locatie ons te bieden heeft.

 

Begeleiding wordt altijd afgestemd op de behoeften van het kind en de ouders. Voor deze vorm van begeleiding wordt er altijd een plan opgesteld, zodat het voor iedereen duidelijk is waar we aan werken.

Deze begeleiding kan betaald worden met het PGB en eventueel via ZIN.

Op de rug van een pony of paard kun je even helemaal tot rust komen.
Genieten van het samen zijn, het samen ondernemen en weer even nieuwe positieve energie opdoen.

 

Begeleid Rijden:

 

Bij Equi&Kids is het mogelijk om onder begeleiding te komen pony/paardrijden. Iedereen die het prettig vindt om in een 1 op 1 situatie deel te nemen aan deze prachtige sport is welkom.

Ook kinderen, jeugd of volwassenen die om welke reden dan ook niet (goed) kunnen deelnemen aan de reguliere paardrijlessen. Te denken aan kinderen, jeugd of volwassenen met bijvoorbeeld een vorm van autisme of AD(H)D.

Omdat we onder 1 op 1 begeleiding rijden is er volop aandacht en rust om iedereen een kans te geven van dit moois te kunnen genieten.

 

Ben je benieuwd naar het Begeleid Rijden van Equi&Kids, kom dan gerust een keertje kijken of zelf ervaren!

 

Voor mij mag je
zijn wie je bent

 

Anne de Bruijn

Dries 18a  6086AW  Neer

06-53641643 info@equi-en-kids.nl